Grillad fransyska med fransk potatissallad
Utmana grillsommarens flintastek med ett mer smakrikt, gräsuppfött alternativ! I detta recept marineras skivor av fransyska i en ljuvlig klassisk marinad med balsamvinäger vars syra bryter ner köttets proteiner och gör det mörare. Serveras med en fransk potatissallad.
I samarbete med: Cecilia Folkesson
Du behöver
- 1 st
rödlök
- 1 st
knippe gräslök
- 1 st
kruka persilja
- 2 msk
kapris
- 65 g
färsk spenat
- 3 tsk
dijonsenap
- 0,5 dl
olivolja
- 1,5 msk
äppelcidervinäger
- 0,5 tsk
salt
- 1 krm
svartpeppar
Gör så här
- Börja med marinaden. Hacka timjan och blanda ihop med resten av ingredienserna.
- Skär fransyskan tvärs över fibrerna till centimetertjocka skivor.
- Marinera köttet några timmar – gärna över natten.
- På serveringsdagen; börja med att tvätta och koka potatisen.
- Skiva rödlöken tunt och hacka gräslök och persilja.
- Blanda ihop rödlök, gräslök, persilja och kapris i en stor skål.
- Rör ihop och olivolja, äppelcidervinäger, dijonsenap, salt och peppar, häll över i den stora skålen.
- Dela potatisen i mindre bitar om du vill och blanda ihop allt. Låt stå och dra i kylen och blanda i spenaten precis innan servering.
- Grilla köttet några minuter på varje sida och skär upp i skivor precis innan servering.